Friday, September 13, 2013

Saffiano leather



Bu saffiano deri dedikleri sey yaklasik 2-3 seneden beri moda. Ben  ilk Prada cantalarda gordum, ne yalan soyleyeyim ilk gorusumde cok hosuma gitti. Mat uzeri minik minik cizgili, dokulu bir deri cesidi. Sonra herseyde oldugu gibi onunda suyunu cikarmayi basardik. Sirasiyla tum markalar bu deriyle birseyler kullanmaya basladilar, hizli tuketim markalari bu deriye benzer plastik urunlerle karsimiza ciktilar ve sizi bilmem ama bana artik gina geldi. Ilk gordugumden mi nedir, Saffiano deriyi sadece Pradalarda yakistiriyorum. Kendime aldigim Dkny pudra renkli clutch icin ise cok pismanim, elimde cok ucuz durdugunu dusunuyorum. Yeni moda olmus birseyi ilk cikaranlardan takip etmek gerekiyor bence...Turevleri cogaldigi zaman elde ucuz durma ihtimali artiyor ve bir sekilde  is taklide giriyor. Sahsi fikrim budur.

Thursday, September 12, 2013

How to take the perfect selfie?

Bugun sacma aktiviteler konusunda adeta master yaptim, sinif atladim. Aslinda boyle biri degilim ben...Saatlerce mantikli seyler izleyip enterasan seyler hakkinda konusabilrim. (sunlarida izleyebilirim mesela. Falla pilla :p) Ama bos islerlede ugrasmayi bir o kadar cok seviyorum. Yapim bu :) (Meger bu videoyu izleyen 800.000 kusur kiside benim gibi dusunuyormus)


Wednesday, September 11, 2013

Herkesin bir popisi vardir

Fotograflar cekip sonra onlari unlu eserlerle karsilastirmayi seviyorum.

 Poppy Field (KKT)

Poppy Field at Argenteuil (Monet)
 
 Poppy Field (Monet)


 Poppy Field near Vetheuil (Monet)







Paşabahçe Kolonya Çay ve Kolonya Mimoza

Eve gelen Turk misafirlerime ironi olsun, kendilerini Turk evinde hissetsinler diye mutlaka lavanta ve limon kolonyasi bulundurur geldiklerinde de ikram ederim. Bunun hakkinda epey uzun muhabbetler cevirmisligimiz,  dudagini bukerek 'Kalk kizim misafire kolonya ver' diyen aile buyuklerinin taklidini yapmisligimiz vardir.  

Yukaridaki Cay Kolonyasini Paşabahçe'den aldim. Ev misafirden dolup tasmiyor ya, evdeki kolonyalar yeter, kucugunu alsam yeterli olur dedigim kolonyanin bildigin hastasi oldum. Kucuk boyu cantama da kolay sigidigi icin devamli tasiyor kafama estikce cay kolonyasi kullaniyorum.
Cay kolonyasi ile birlikte birde Mimoza kolonyasi aldim. Onu da cok seviyorum ama Mimoza, Cay kolonyasina gore daha agir ve ferah bir his vermiyor.  Cay bitince Mimozayi kullanacagim. Misafirlerde lavanta ve limonla idare etsinler :)