Saturday, August 20, 2011

Ben bu aralar...



...can sikintisi ve moral bozuklugundan nereye saldiracagimi sasirmisken, kafayi da molecular gastronomy ile bozmus durumdayim!!!

Molecular gastronomy, yemek gurularının ve bilim adamlarının yemek hazırlarken ki fiziksel ve kimyasal basamakları temel alarak ortaya çıkan modern ve biraz daha bilimsel bir gastronomy akımı. Bu akımın başlamasına öncü olan bilim adami ise hem gastronomiye hem de fizige merakli Oxford Universitesi profesoru Nicholas Kurti.

Molecular gastronominin durumu, 80'lerdeki kesif asamasindan sonra gunumuzde biraz daha ticarete donmus. Internette molecular gastronomi kitlerinden, kitaplarina, (ve eger vaktiniz varsa) bu isi ogreten toplanti ve organizasyonlara kadar ne isterseniz hersey mevcut...

Mesela Youtube'da su kanali izlerseniz bu gastronomy dalina hayran olmamak icten degil!!!

Tadlarda herhangi bir degisiklik var mi bilmiyorum ama sunumlar gercekten muh-te-sem! Yeniliklere acik misafirlere yukaridaki kokteylle supriz yapmak ne guzel olurdu? Haksiz miyim?

Bir kosu gidip marketten calcium lactate almak lazim :)))

No comments: