Sunday, July 18, 2010

Soru

Icinizde, bloga yukledigim fotograflarin bir sure sonra neden ucup gittigini bilen var mi?Biri bana bunu aciklayabilir mi?Simdiden cok tesekkurler...

Monday, July 12, 2010

Gunun ayakkabisi




Cok severim multi fonksiyonel seyleri. Bol seyahat eden biri oldugum icin tek tasla bircok kus vurmak isime gelir. Valizimde de her aktivite icin ayakkabi tasimamak yukumu hafifletir...Iste size bu tarz bir ayakkabi. Alin bunu 5 ay ayaginizdan cikarmayin paralansin.

Ise, arkadas toplantisina, beyaz bir gomlekle, jean altina, etek altina herseyle uyup valizden yuku hafifletecek cinsten bir ayakkabi. Hemde gizli platformu ile ayagida cok rahatsiz etmez. Burnu ne cok sivri ne cok yuvarlak...

Oh mis...

Sunday, July 11, 2010

Gunun parcasi


Mindrap cok sevdigim, chill out ambient muzik yapan gruplardan bir tanesi. Erkek arkadasimin tavsiyesi ile dinlemeye basladigim Danimarkali grubun sevdigim ve hazirlanmasi 3 sene suren ilk albumu melankolikligi ile un yapmis Northern Rooms. Bu albumun disinda birde cok alisamadigim Living Demons albumleri mevcut. Ben bugun size bu gruptan biraz huzunlu ama bir o kadar da sakin ve insani dinlendiren For You adli parcayi dinlemenizi tavsiye ediyorum. Umarim begenirsiniz.

Japon Wagashileri


Suaralar en gozde mekanim 5. cadde uzerinde bulunan Minamoto Kitchoan. Burasi geleneksel Japon Wagashileri yani Japon sekerlemeleri bulabileceginiz kucuk ve cok cici bir dukkan. Hep macaroon, hep cupcake yapan yerlerin adini duyuyoruz ama alin size 5 cayinin yaninda Japon isi sekerlemeler bulabileceginiz bir yer. Yok biz NY'ta sadece turistiz sadece atistirmalik bireyler yemek istiyoruz derseniz o zaman gene dogru yerdesiniz:))) Ayrica Japonlarin kibarligi ve sizi dukkandan memnun ayrilmaniz icin calismalari da baska bir arti. Gayet sade dosenmis bu dukkan, renkli cupcake satin almak icin birbirini ezen ac kalabaligi gormeyeceginiz sakin de bir yer. Favorilerim arasinda kirmizi fasulyeli sungerimsi bir kek olan fukufukusa (adinida cok seviyorum), yesil cay keki olan Maccha Manjyu ve cikolatali bir kek olan Shocora Pikasa var. Ayrica dukkanda hediyelik olarak goturebileceginiz kutulanmis sik wagashi kombinasyonlarida mevcut. Simdiden afiyet seker olsun :))



Friday, July 09, 2010

Serseri Mayinlar'dan


Filmde Tommaso ve Alba arasinda su replik gecer...
-Belkide aslinda bazi seyleri geride birakma konusunda korkak olmamamiz gerekiyor. Onemli olan bizimle kalir. Biz istemesek bile.
---Yani hic kimseyi ve hicbirseyi birakmiyor muyuz?
-Evet...
---Ne aldatmaca ama!



Thursday, July 08, 2010

Ferzan Ozpetek, Serseri Mayinlar ve Nina Zilli


Bugun tanistigim bir Italyan'in da en sevdigi yonetmenmis Ferzan Ozpetek.

Izledin mi diye sordu bana Serseri Mayinlar'i(Mine Vaganti). Utanarak yok izleyemedim dedim. Ama ardindan kendimi eve atip ve internetten filmi bulup, bir solukta izledim.

Film cok hos. Bir Italyan ailesinin erkekleri gay cikinca o ailede ne olur diye merak ediyorsaniz mutlaka izlemelisiniz. Escinsellik filmde gayet girgir bir sekilde islense de gercek hayatta boyle bir durum karsinda o ailede cinayet cikabilecegini biliyorum. Nitekim escinsellik ayni Turkiye'de oldugu gibi Italya'da da bir tabu.

Serseri Mayinlar, insani dinlendirip ayni zamanda eglendiriyor. Hele soundtracktinda Nina Zilli'nin 50 Mila adli bir sarkisi varki..."Ben bu yaza Lecce'ye giderim arkadas..." dedirtiyor insana. Mutlaka izleyin ve kacirmayin derim!

Soundtrack klibi icinde buraya tiklayiniz.



Tuesday, July 06, 2010

Inception



Christopher Nolan'in yonetip, basrolunu Leonardo Di Caprio'nun oynadigi Inception(Baslangic) filmi 16 Temmuz'dan itibaren Amerika'da sinemalarda olucakmis. Fragmanini bile supriz olsun diye izlemedigim ve muhtesem olacak hissi simdiden icime dogan filmi izlemek icin buyuk bir heyecanla 17 Temmuz'u bekliyorum. Beni hayal kirikligina ugratmayacaksin ulu Nolan...Bunu biliyorum.