Saturday, June 25, 2011

Televizyon mu aliyoruz, yoksa Cern'de atom mu carpistiriyoruz?


DVB-T (MPEG4), DVB-C(MPEG4), DVB-S2, 1xSCART (bunu biliyorum) , YUV, 4xHDMI, VGA, 1xCl (CL nedir yaa???Chlorine mi?yoksa ci mi?), USB (bak bunu da anladim mesela)... diye boyle uzar gider bu.

Anlayacaginiz (veya anlamadiginiz) uzere kendime bir televizyon ve salon sinema sistemi almak istiyorum. Ama bu kadar zor olacagini hic dusunmemistim.

Bayan arkadaslar arasinda, "teknolojiden iyi anlarim, isimin gerektirdigi kadar matlab kullanirim, peh jailbreak'de ne canim..." diye hava atan biriydim. (erkek okuyucularim gulebilirler biliyorum ama bu saydiklarim pek cok bayan icin yapilmasi zor seyler dikkatinizi cekerim!)

Ve dun ezik ezik televizyon reyonunda gezerken gordum ki benim teknoloji bilgim sadece telefon ve bilgisayar uzerineymis. Ses ve goruntu sistemleri konusunda sinifta kaldim resmen. Haril haril okuyup arastiriyorum...Konudan muzdarip bayanlar icinde en sonunda bir "TV alma rehberi" hazirlayacagim. Bu da vatana millete hizmetim olsun.

PS: buarada artik TV-televizyon kelimelerini kullanmak out sanirim...LED, Plasma vs..filan demek lazimmis. Ben satis gorevlisine israrla TV dedikce adam bir garip bakiyordu. Tafrani sevsinler...Filipis demedigime sukret salak adam! Ben senin karsina 2 haftaya kalmaz super bir donanimla gelip sorularimi cat cut gecirmezsem banada kkt demesinler.





12 comments:

Barbygirl_here said...

Hehe,eglenceli anlatmissin, konu teknoloji olunca bende senin gibiyim,durmadan ilerliyor hersey malum, bir de benim koccim o konuda pek bilgilidir,o bana aciklar hemen :P
(resimdeki de bizim tv :P Biz memnunuz oyle diyeyim sana,hani onu begendiysen)

^__^

Kız kıza toplandık said...

yok ferah fezacim, onu asdece gorsellerden buldum..modelini filan bilmiyorum :))

hayir sonucta satis gorevlisi denilen biri var...o insani oraya bize bilgisiyle hava atsin diye degil, bilgisiyle bize birseyler ogretsin diye koyuyorlar. ama kendi isimi kendim yapicam onu anladim :))

themonk said...

Mühendis misin? :)

Anonymous said...

Valla bravo! Ben teknoloji konusunda müthiş özürlü bir kadınım, ancak erkek eline bakarım. Sen eminim kısa sürede bunu da çözersin.

Kız kıza toplandık said...

Onur, yok muhendis degilim...O zaman bilgim cok daha farkli ve iyi olurdu suphesiz :))

Muge, Kesin kesin!! TV'yi gectim, hersey inada bindi zaten...O satis gorevlisini sulu goturup susuz getiricem!!! Hayir birde sanirsin, televizyonu kendi uretiyor, ezberlemis konusuyor iste! Peh ;)

alis said...

Amaaan onların hiç bişeyden haberi yok dediğin gibi ezbere konuşuyorlar. İspanyolca lafları gelişigüzel sıralasam hiç bilmeyen beni İspanyolca konuşuyorum zanneder mi, o hesap. Benim ses sistemini kurmaya kendi geldi daha kendi ne kurduğundan haberi yok. Ben teknolojik bilgisi yüksek erkekler tarafından "damsel in distress" konumuna konmaya da acaip gıcığım, kızlar kafa kafaya verip her sene bir teknolojik bülten yayınlayalım :P

alis said...

kendi geldi=servis geldi olacaktı

Kız kıza toplandık said...

alis, haha al iste gordun mu?

ya birde bu is cok zor degil bence. internette bomba yapimi bile var dusun yani. sonra baktim bozucak gibi, icinden cikamayacak gibi oluyorum, haber saliveriyorum 1-2 forum ve sozluge...hayirsever okuyucular sunu soyle yap vs. diye soyluyor zaten:)

birde pek cok cihaz benden akilli...ben bozuncaya kadar ohooo...eli korkak alistirmamak ve kurcalamak lazim. bunu soyler bunu bilirim, sevgiler!

modamakyajveben said...

bende senin gibiyim,bicok konuyu iyi bilir,ses ve görüntü sistemleri de dahil,ilgilenirim,okurum,arastiririm.
reyondaki görevlinin öyle bakmasi cok normal,biz tr de tv almak istiyorum derken,burda öyle denmiyor,biz lcd almak istiyoruz demistik, ve görevli lcd lerin oldugu bölüme götürmüstü,3 yil önce full hd sony almistik.sana kolay gelsin,iki karistirmaga ögrenirsin herseyi;)

Kız kıza toplandık said...

Sevgili moda makyaj ve ben,

Biliyor musun hala televizyon almadim :))

Cunku o kadar cok arastirdim, o kadar cok televizyoncuya girip ciktim ki sonunda hevesim kacti :)))

Bu postu haziranda yazmisim, sonra ev filanda degistirdim. Dusunuyorumda iyi ki almamisim.

Dur ama simdi senin yorumunla tekrar aklima geldi.

Hazir yilbasi firsatlari baslamisken gozumu acik tutayim. Belki birseyler bulurum :) Sevgiler!

modamakyajveben said...

su an noel zamani oldugu icin hersey indirime girdi,belki güzel bi firsat yakalayabilirsin;)
bu arada türk kanallarini seyredebilmek icin bizim dream box umuz var,hd kanallari falan da bu sekilde seyrediyoruz,istersen bunu da bi arastir.
umarim istedigin gibi bi tane bulursun.
sevgiler;)

Kız kıza toplandık said...

MMVB,iste benimde hevesim tam o noktada kacti. Ben aslinda 1 tv dizisi disinda yerli yabanci haber bile seyretmiyorum. Eve geldigimde de hep radyo, internet veya youtube acik. Tvyide film filan izlerim diye dusunuyordum. Hatta o aralarda projeksiyon filan baktigimda olmustu.

Buarada elektrik konusuna bir aciklik getireyim. Eve elektrik bagladim derken, lambalarimi degistirdim. Ovunmek gibi olmasin kendim yaptim bunu :) Epeyde korktum yaparken ama bir numarasi yokmus :)))