Sunday, June 05, 2011

Highly Recommended!!!

Yaklasik 3 haftadir, her banyo sonrasi islak sacima duzenli olarak Kerastase Elixir Ultimate'i (argan, mısır, prakaksi ve kamelya yagi karisimi) kullaniyorum. Sonuc gercekten sahane :)) Urun hakkinda goruslerim sunlar:

*Sanirim evdeki sac bakim urunlerim bittikten sonra artik ne sac kremi ne de serum kullanirim. Sampuan+Elixir kombinasyonu benim isimi hayli hayli gorur...
*Yagli bir yapisi olsada kesinlikle sacta bir agirlik yapmiyor. Islak saca urunu ellerinizle uyguladiktan sonra eliniz bile yagli kalmiyor. Sac urunu cok kolay emiyor. Hatta magazadaki gorevliye "Ben bunu temiz saca uygulamam.." dedigimi hatirliyorum. Kadin da "Deneyip gorun lutfen.." diye bir cevap vermisti. Kesinlikle pis ve yagli bir goruntu olusturmuyor. Mis gibide kokusu var.
*Saclara esneklik, yumusaklik ve parlaklik vaad ediyor ve gercekten bu vaad ettiklerini sagliyor da.
*Siddetle tavsiye ediyorum!!

11 comments:

KOVA KADINIYIM BEN said...

kırılmaya faydası var mı
benım sacım cabuk yaglanırbunu surünce yağ yumagına donusmeyeyim

Kız kıza toplandık said...

sisenin uzerinde tum sac tipleri icin diye yaziyor, cok bir yaglanma yasayacagini dusunmuyorum. ben her banyodan sonra tam 9 fis kullaniyorum, hic bir sorun yasamadim 3 haftadir. kiriklarimi duzeltti dersem yalan soylemis olurum cunku cok sik uclarini kestiriyorum. ama bunu surdukten sonra saclarim acayip yatisti ve yumusak hale geldi. serum, sac kremi filan yalanmis dedim :))))

Kız kıza toplandık said...

son aylarin en memnun kaldigim urunu! cok ciddiyim. sadece bir uyari yapayim; ben kremsiz sampuan kullaniyorum! onun uzerine suruyorum bunu :) tavsiye ederim, birde cok guzel kokuyor, temiz temiz!!

alis said...

Ben de Orofluido diye bir elixir alıp kullandım:
http://www.orofluido.com/en/mezcla-de-aceites.asp

Onda da Argan Oil var ve sonuç tam olarak tarif ettiğin gibi. Yalnız beni bu mucizevi karışımı hergün saçıma boca etmekten alıkoyan şey içinde silikon olması. Araştırınca öğrendim ki silikon içeren ürünler saça hacim ve ipeksi yumuşaklık veriyormuş ancak sürekli kullanıldığında birikme yapıyor ve istenilenin tam tersi etki yapıyormuş, zaman zaman sirkeli suyla falan arındırmak gerekiyormuş. Merak ettiğim şu, bu yazdığın üründe de silikon var mı?

Kız kıza toplandık said...

aliscim, su adresten icindekilere bakabilirsin.

http://www.makeupandbeautyblog.com/product-reviews/is-kerastase-elixer-the-ultime-hair-styling-jewel/

silikon olayini bilmiyordum. ben sadece parabenlere dikkat ediyorum. cokta kimya bilgim yok acikcasi, hani parabeni baska bir adla kullansalar anlamayabilirim. bu urunde sordugun uzere silikon yokmus :))

ancak benim ilgimi ceken bir durum oldu. urunu islak saca surunce kesinlikle elim yagli kalmiyor, ancak kuru saca surunce elim yagli kaliyor, sac yagi emmiyor.

yagin normal kimya kanunlari geregince sactaki suda cozulmemesi lazim. bu duruma gore kesin bu urun icin bir sey olmali saca yapismasini saglayan. eger kimya vs. ile alakaliysan bir aciklamada bulunabilir misin?

durup dururken killanmaya basladim nasil olurda kuru sac eldeki yagi emmez ama islak sac yagi emer diye :))

uzun bir comment oldu idare edin :))

alis said...

Kimya ile bir alakam yok maalesef, gönüllü etiket müfettişi olduk mecburen, o kadar. Silikon ile parabenlerin tercih edilmeme nedeni aynı değil, parabenler çok kanserojen vs. imiş, silikonlu ürünler ise kullanıldıkları süre boyunca saçı güzel yapıp bırakınca eskiye dönüyormuş veya saçta "build up" yapıyormuş diye okumuştum. Başka zararı yok galiba.

Benim bir önceki yorumumda bahsettiğim ürün de tarif ettiğin gibi elimden de ıslak saçtan da saniyede emiliyor. Sanıyorum ikisi çok benzer. Senin yapıştırdığın link'teki yazının sonunda da Orofluido'ya değinmiş ve onu daha başarılı bulduğunu yazmış hatta. Saçın ıslakken emmesinde çok korkacak birşey yoktur bence, sonuçta saf yağ değil, belki bu da silikonun bir etkisidir. Benim Orofluido mucizesinden soğumamın sebebi şu yazı:

http://nihrida.blogspot.com/2010/08/orofluido.html

Bu arada senin ürünün içindekilerden ikinci madde dimethiconol bir silikon türeviymiş, yani onda da silikon var. Ama silikona gelene kadar ilk madde cyclopentasiloxane bir nebze zararlı olabilen bir maddeymiş şuraya göre:

http://www.ewg.org/skindeep/ingredient/701741/CYCLOPENTASILOXANE/

Coumarin, linalool, alpha isomethyl ionone, limonene,benzly alcohol'ü de yukardaki sitede arattığımda aynı şekilde 3-6 arası yani "orta derecede zararlı" sonucu aldım. Solumamaya ve saç derine çok ovuşturmamaya çalış bence her ihtimale karşı.

Kız kıza toplandık said...

hahah!! alis allah icin kimya ile alakan yok...olsaymis, docentlik sinavina hazirlanirdin saniyorum...

bu verdigin bilgiler elixir'in de ne mal oldugunu ortaya koyuyor...uzuldum valla. saf saf kullaniyordum ben. kokusunu icine cekme demissin. o kadar guzeldi ki kokusu...anneannemi hatirliyorum koklarken saclarimi.

ben haftasonu su saclari bir elma sirkesi ile yikayayim bari biriken silikonu atmak icin...cunku maasallah arabin yagi bol bulmasi gibi her banyo sonrasi surunuyordum ben bunu...yarim sise bitti.

bir dahada almam o zaman :(

faydali bilgilerin icin cok cok tesekkurler...eline saglik!!!

Yeliz said...

merhaba bu yazını okur okumaz ürüne bağlandım acayip hasta oldum!!! bulunduğum bölgede maalesef bayisi yoktu, yurt dışından almaya çalıştım arama yaparken türkiyede de buldum!
Şampuan ve maskesini de sipariş ettim, ertesi gün ulaştırdılar. tavsiyeleriniz için teşekkürler.

nereden aldığımı merak edenler için
Kerastase Elixir Saç Bakım Ürünleri

Recep Yanal said...

Kerastase 'ın gözde ürünlerinden, kullananların memnun kalacağı düşüncesindeyim. Aytıca çok güzel bir anlatım..

Ahmet Yerci said...

Kerastase 'ın gözde serilerinden olan, kerastase elixir bence iyi bir tercih...

Sevim ÖZTÜRK said...

Kerastase bence iyi bir marka; fakat benim tercihim her zaman schwarzkopf 'dan yana; çünkü ben daha az kimyasal olan ürünleri seviyorum. Diyeceksiniz ki, bu ürünlerde çok mu kimyasal var bilmiyorum ama ben kerastase elixir i tam tanımamakla beraber, arkadaşın yazısını okuduktan sonra, dahi tam emin olamadım. Ama yine de ilerleyen günlerde deneyeceğim. Sonra konu altından yorumumu belirtirim. Ayrıca benim gibi almak isteyenler olursa http://www.sackolik.com/kerastase-elixir-ultime/ bu sayfayı ziyaret edebilirler.