Saturday, July 16, 2011

Oyuncakci

Birkac gunlugune farkli bir sehirdeyim. Dun kesfe ciktigimizda, dar sokaklarin birinde, duvarda asili tabelayi gorunce icim bir hos oldu... Once minnacik vitrine yapistim, sonra gozum dukkanin kapisinda bekleyen tahta ata takildi. Yanimdaki arkadasima bile sormadan iceri daldim. O, benim neleri sevip-sevdigimi bildigi icin itiraz etmedi bile:))

Topu topu 10 metre kare olan o dukkanda yarim saat, 40 dakika kaldik sanirim. Her rafi guzelce inceledim. Eger bir uyari gormediysem, hosuma gidenlere dokundum. Kimse bakmadigindan emin oldugum sirada kimisini kokladim hatta:))) Kimbilir ilk sahipleri nerede ve ne yapiyorlar diye dusunmeden edemedim.

Cikista dukkan sahibine
"Fotografinizi cekebilir miyim?" diye sordum. (Aslinda yanlis soruyu sordum, fotograflarini cekebilir miyim? diyecektim...Yoksa ne yapayim dukkan sahibinin fotografini cekip!!)
"Olur" dedi...
"Internet sayfamda yayinlayabilir miyim?"
"Olmaz" dedi...
"Peki...Adresinizi, kim oldugunuzu yazmasam, sadece dukkanin icinden fotograflar koysam?"
Yuzunu eksiterek "Olur..." der gibi kafasini salladi...Ben dukkan icinde fotograflari cekerken, o kapi onunde lafladigi yakin arkadasima "Soyle ona internette benim resimlerimi yayinlamasin..." diyormus:)))






Antika oyuncak, ozellikle doll's house-miniature rooms ve tas bebek manyagi bir insanim ben...Bu dukkanda hic degerli doll's house ve tas bebek yoktu ancak muhtesem metal arabalar, ucaklar, eski fotograf ve ilanlar, miniature karakterler (apache'ler-kovboylar-bebekler-hayvanlar), eski plaklar, eski bebek arabalari, cocuk kitaplari, mevcuttu.

Icerde nasil hos oldum, nasil kendimden gecmisim anlatamam.Coook guzellerdi coook!!!


7 comments:

Yasemin said...

Cok guzel oyuncaklar var! Hepsi benim olsun:)

Anonymous said...

KKTçim ben bir oyuncak firmasinda calisiyorum, sen fuarlari gezse deli olursun inan:) Onumuzdeki hafta yeni urunlerin sample resminlerini cekip postuma koyucam senin icin:)

Anonymous said...

Bu arada soylemeyi unuttum,postun cok guzel olmus resimler desen ayri sahane, ellerine saglik:)

Kız kıza toplandık said...

Lulucum, valla bende ayni seyi dusundum :) icimden cirak ariyorsaniz yaninizda kalayim demek geldi valla :)

Serap; ya gercekten mi? ne kadar hos? hangi firma? Evet postu bekliyor olucam :)

Anonymous said...

KKT, Oyuncak Müzesi'ni gezsen bayılırsın bence.
Serap, senin işin de çok güzelmiş valla be, imrendim. :)

Kız kıza toplandık said...

Muge, evet kesin bayilirim gibime geliyor :)
Ancak muzede oyuncaklari karistirmak pek mumkun olmaz tabi :)))

Anonymous said...

Mugecim, valla ne yalan soyleyim cok sansliyim, her sabah icim aciliyor ofise girince. Anladimki gercekten oyuncagin yasi yok! Yeni urunler gelince test icin elimde telefon varsa sak diye mazeret uydurup kapatiyorum ayaklarim popoma vura vura gidiyorum yeni oyuncaklarin basina:)