Monday, May 21, 2012

Art+Com

Herbiri ayri ayri motorlarla kontrol edilen 714 adet metal kure, incecik ve celik iplerle alti metrekarelik tavandan sarkiyor. Ilk basta tum metal kureler, boslukta asili ve rastgele asagi-yukari  hareket ediyorlar. Kisa bir sure sonra, kureler yarattiklari kaostan cikip beraberce hareket etmeye basliyorlar, kimi zaman hizlanip kimi zaman duruluyorlar. Ama en sonunda, her bir kure bosluktaki bir noktada sabitlenerek bir seklin olusturulmasina katkida bulunuyor. 


Izlemeye doyamadigim Kinetic Sculpture, sergilendigi yer itibariyle, sanat ve tasarimin yaratma surecini anlatmak uzere Art+Com tarafindan gelistirilmis. Mesaj ziyaretciye, 700 kusur kurenin 7 dakikalik dansiyla gayet basit ama bir o kadar da buyuleyici bir sekilde verilmis. 

Art+Com'un tasarladiklari sadece Kinetic Sculpture'la sinirli degil. Eve gelip, grup hakkinda biraz arastirma yapinca World Expo Shanghai 2010'da sergilenen Mobility, Tokyo'da ki Duality kaldirimi gibi pek cok calismaya imza attiklarini gordum. En sevdigim calismalari ise Berlin'de sergilenen Grasp Pendulum oldu. Art+Com'un tarzini, interaktif calismalarini, sanati teknolojiyle birlestirip, bunlari birbirlerinden cok farkli disiplinlere sunup,  seyirciyi eglendirmesini cok sevdim.

Eminim, sizde web sitelerinde yaptiklari isleri gordukten sonra birkac tanesini yakindan gormek isteyeceksiniz.

No comments: