Friday, January 10, 2014

Clarisonic Mia 2 Deneyimim



Kalkip uzun uzun Clarisonic Mia 2 hakkinda yazmayacagim. Internette cihazi anlatan guzel, detayli ve izlemesi cok keyifli videolar var. Onlari izleyerek hem marka hem de Mia 2 hakkinda genel bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Hic duymayanlar icin kisa bir ozet geceyim, Clarisonic Mia 2 ulrasonik yuz temizleme cihazi ve insan kulagının isitemeyecegi kadar yuksek frekansli ses dalgalariyla (yani >20 kHz) cildi temizliyor.

Ben bu postta size kendimce gozlemledigim ve aklimda tuttugum kisa kisa notlari derledim: 

- Oncelikle daha onceleri blog'da da belirttigim gibi 2011-2012 arasi cok sorunlu bir cilde sahiptim. 2012 araliktan beri cildim icin dogal tedaviye yoneldim ve dogal yag karisimlari kullanarak bir sene icinde cildimi iyilestirdim. Agresif bir sekilde cikan aknelerimi gecirip en sonunda sivilce lekelerimle kaldim. Arada bir-iki tane gene sivilce cikiyor ama oncesi gibi cok rahatsiz etmiyor. Yani cihazi aldigim zaman cok problemliden az problemli bir cilde gectigim bir donemdi, yuzum agresif aknelerden temizlenmisti.

-Cihazi 7 Aralik 2013 de aldim ve o gunden beri (4 gece aksatmam disinda)  her gece kullaniyorum. Deep pore fircasini haftada iki gece, diger sensitive fircasini ise geri kalan gecelerde kullaniyorum. 

-Bana bir dakika yetmedigi icin otomatik olarak verdigi sureyi (1 dk'yi) asiyor, canimin istedigi gibi 2-3 dakika kullaniyorum.

-Her gece farkli bir temizleyici deniyorum. Clarisonic'in verdigi promosyon temizleyiciyi de kullandim cok sevdim. Yuzumu germedi. Gercek boyunu kesinlikle denerim.

-Mia 2 nin pilinin bitisi cok komik. Tam kullanirken 'BIRP- BIRP' diye garip bir sekilde titreyip aniden duruyor. Adeta ruhunu teslim ediyor :))

-Telefonla konusurken, Facetime yaparken rahatca kullanabilirsiniz cunku sesi karsi tarafa gitmiyor.  Oysa elektrikli dis fircasi kullanirken ayni durum soz konusu degil;)) (Tespite bak hizaya gel...)

-Bu kadar konustuktan sonra cildime olan etkilerini soylemeliyim. Ben Mia 2'den  cok ama cok memnun kaldim. Cildimdeki porlar kuculdu ve sivilce lekelerim cok azaldilar. Bazi videolarda bahsedildigi gibi ilk kullandigim zamanlarda herhangi bir sivilcelenme yasamadim. Cildimde siyah nokta olusumu zaten yoktu ama beyaz noktalardan cok muzdariptim ve onlarinda ustesinden sanirim Mia 2 ile geldim. Cene kisminda olan farkli renk tonlamasi duzeldi ve genelde kizarik olan cildim biraz daha normale dondu. Keske daha once alsaymisim diyor severek kullaniyor, herkese tavsiye ediyorum.  

Killandigim noktalar: 

-Her kullanimdan sonra fircasini cikarip kurumasi icin uygun pozisyonda yatiriyorum, acaba fircalari hergece cikarip takmak Mia 2 nin dislilerini bozar mi?

-Cihazin bozuldugunu nasil anlayacagiz?Ortada ultrasonic bir cihazdan bahsediyoruz. Evet makinanin cikardigi bir ses var ama ultrasonic dalgalarin uretilip uretilmedigini nasil anlayacagiz? Garanti sureside az olunca sanki hemen bozulacakmis hissiyatina kapildim.  

-Blogu izleyenler tanitim yapmadigimi bilir. Clarisonic'le  uzaktan yakindan hicbir ilgim alakam yoktur. Burda yazilanlar 1 ay kullanim sonunda yazdigim kendi tecrubelerime dayanan objectif goruslerimdir. Iki-uc ay sonra tecrubeme dayali olarak hakkinda ne yazarim bilinmez, garanti edilemez. 

2 comments:

Anonymous said...

Merhaba. Teşekkürler yazı için. Hala memnun musun üründen? Clarisonic kullanmadan öncesi ve sonrasına ait birer fotoğraf koyabilir misin karşılaştırabilmemiz için? Benim de sivilce izlerim var ve ürün çok pahalı olduğu için ne kadar etkili bir ürünle karşı karşıya olduğumdan emin olmak istiyorum.

Kız kıza toplandık said...

Merhaba,

Bu kadar gec cevap yazdigim icin uzgunum.

Clarisonic'ten cok ama cok memnunum. Sivilcelerim cok cok azaldilar. Beyaz ve siyah noktalarimdan da kurtuldum diyebilirim.

Tavsiye ederim. Sevgiler.