Friday, October 29, 2010

Olmadi Sylvester...Yakismadi

Cok uzun zaman once bir estetik cerrahin yazisini okumustum. Kimdi ve dedikleri nerde yaziyordu hic hatirlamiyorum ama aklimda kalan bir bolum var.

Yazida, aslinda pek cok unlu sanatcinin estetikli oldugunu, botoks veya dolgu yaptirdigini, bunlardan kaliteli olanlarini bizim farketmedigimizi sadece abartili ve usta ellerden cikmayan estetik mudahaleleri basinin yazip cizdigini ve dolayisiylada bizim farkettigimizi bahsediliyordu.

Iste o yaziyi okuduktan sonra Craig Daniel'in iki kasi arasinda o delice hasta oldugum, derin, derin oldugu kadar da Craig'e has kizgin ifade veren cizginin bilincli olarak yuzunden silinmedigini dusunmeye basladim...Nitekim, adamda o kadar mimige ragmen bir tane kaz ayagi yok, ama alnindaki cizgiler, ege bolgesinde kiyiya dik uzanan daglarimiz gibi...


Baska bir unluyle devam edelim...Georg Clooney'in gulumserken ki resmine bakipta yuzunde gevrek bir ifade almayan bir bayana su gune kadar rastlamadim. Yuzundeki o cekiciligin, buyuk gozlerinden, sac seklinden ve yuz cizgilerinden geldigini dusunmusumdur hep. Ne gala, ne parti fotograflarinda ne de ozel verilmis pozlarinda kesinlikle o porsumus 50 yas ustu bir ifadeye rastlayamazsiniz. Tum cizgiler, yuzune dehset sekilde guzel oturmus vaziyettedir...Herhangi bir mudahale olmadan bir yuze cizgilerin bu kadar yakisacagini sanmiyorum.


Iste yukaridaki iki unlunun kendine gosterdigi ozeni, taaaa 5-6 yasinda Rocky, Rambo filmlerini izlerken hayran kaldigim Sylvester Stallone'den de gormek isterdim. En son izledigim The Expendables filminde gordugum, sisirilmis surati, alinmis kaslari ile beni dumurlardan dumura surukledi... Icimden, "Paran mi yoktu iyi doktora gitmedin?" veya" Paran coktu da bolca kendine botulinum mu enjekte ettirdin?" diye sormaktan kendimi alamadim. Steroidlerle sisirilmis kaslari, botokslu yuzu, hala daha vurmali-kirmali, ucaktan atlamali filmler yapan 1946 dogumlu Stallone'ye hic yakismiyor...Izledigim The Expendables filmini hafizamdan silip, kendisini Oscar'daki mayfa babasi, Rocky'deki sirti yere gelmez yaman boksor rolleriyle hatirlamak istiyorum.





















2 comments:

Anonymous said...

Egede dağlar denize dik uzanır :D

Kız kıza toplandık said...

Fiuuuuuu...cok tesekkur hemen duzeltiyorum :D egeliyim buarada..yanlis yazmisim.