Wednesday, April 06, 2011

Mini mini bir kus donmustu pencereme konmustu...

Su siralar evden calisiyorum...

Evim google earth'un bile bulamadigi "the middle of nowhere" denilen bir yerde. Evle alakali, eski Almanya tarihine dayandirdigim bir takim suphelerim var ama bahsetmek istemiyorum.

Turkiye'de gecirdigim yillar sirasinda "cadde ustunde, islek bir yerde olmazsa oturmayiz ama..." diye kiz kardesimle trip attigimiz rahmetli babam benim simdi nerde oturdugumu gorse "kizim seni orda kesseler, basina bir is gelse kimsenin ruhu duymaz...Geri don yanimiza!!" derdi... Babamin gozu arkada kalmasin, cunku annem her kamerayi acisimda bunu soylemekte. Neyse lafi uzatmayayim.

Evle ilgili guzel seylerde var...Calisma masamin onundeki buyuk pencereden manzaram nefis...

2-3 km kadar nerdeyse hic ev yok, etraf misir tarlasi, orman, yesillik...Aradaki yollardan ara sira, sesini duyamadigim flu olarak farlarini gordugum otomobiller gecmekte...Hal boyle olunca ve camin onunden de gecen olmayinca benim perdeler 24 saat acik...

Gunduz calisirken de, molalarda, acik camdan kus gozlemciligi yapmak favorim :))) Iste, asagidaki kus, gozlemlerinden birinde kamerama takilan bir tur agackakan...Uzerinde durdugu cimlere arada menuye gore kuskus-bulgur-yulaf-nesfit-tel/arpa sehriye-musli ve hatta has italyan biscotti bile serpistirmisligim var. Cimenlerdeki bu guzelim yiyeceklere ilgi gostermemesinden, kibirinden suphelendigim ve ilk kez gordugum bu kusun, bir agaca tutunup, agacin govdesine cilginca gagasiyla vurmasiyla, onun bir agackakan oldugunu anladim...Birkac dakika izledikten sonra aklima baska bir soru geldi.


Cilgin gibi agaci delmeye calisan bu asabi kus nasil oluyor da beyin sasintisi gecirmiyor? Evimiz dag basindaysa internetimiz yok degil tabi :) Hemen actim interneti okudum sizinle de paylasiyorum.

Biraz bilim biraz da genel kultur olsun, hep lay lay lom seylerden bahsedecek degiliz ya...

Meger bu agackakanlar agaci gagalarken gagalari ile beyinleri yani hizaya gelirmis boyle oluncada sarsinti en hafif olurmus. Birde beyin ve kafatasi arasinda bir tur dokulari varmis. Boylelikle beyin kafatasi icinde oynamazmis...Son olarak, bu kuslarin boyun kaslarida pek gucluymus efendim...Bunu da biliniz.

Eger buraya kadar okuyup, hala bayilmadiysaniz ya guzel bir comment birakacaginizi dusunup seviniyor yada beni izlemeyi birakacaginizi dusunup korkuyorum.

Bendeki durum bu iste...Moralim cok bozuk aslinda...Kusa bocege sardim, onlarla ugrasiyorum.




7 comments:

Barbygirl_here said...

Sen moralini yuksek tut canim,kotu seyler de dusunme.
Bir de evde yalnizken korku filmi izleme :P

ibegum. said...

:) ben de national geographic aldım gelirken oyalanayım diye..aynı moddayız sanırım bu aralar,mantarlara taktım ben de kapak konularıymış:))

http://thebeehivee.blogspot.com kendi bloguma da beklerim:)

Kız kıza toplandık said...

@ferahfeza: hahah hic gulecegim yoktu canim ya...Simdi benim bahsettigim yer evin bir tarafi..Evin diger tarafinda komsularim var...Ama su korku filmi olayina gelince su kadarini soyliyim...Korku filmi izlemeye hic gerek yok...Birkac ay onceye kadar (biz polise sikayet edinceye kadar desem daha iyi olacak:))) ozellikle dolunay oldugu gecelerde polonyali komsularimiz bahcede ayin duzenliyorlardi...Saka yapmiyorum!!!Bildigin davullarla sinir bozucu ritimler caliyorlardi...Iste o zaman degil tirsmak, mumkunu olsa evi terkedip kacmak istiyorduk...Simdi tek basimayim da, insallah bu seyleri tekrarlamazlar. valla ya gene polise telefon acarim yada direk alir bavulu cikarim bir otele :D


@ibegum: i-nan-mi-yo-rum!!!gecenlerde ne yaptim biliyor musun? kendime Shiitake mantari sporlarini aldim :))) Simdi bunlari koymak icin agac kutugune ihtiyacim var ve onun arayislari icindeyim. ama bu kutukler cok agir, tek basina bu isin altindan kalkmak imkansiz. sporlar buzdolabinda bekliyor :)))demekki mantarlara takan bir sen degilmissin :D direk telepati olusmus aramizda :)) herkes, sacini basini kestirir..ben erkek arkadasimdan ayrilinca kendimi ota-cope vurdum :D

Anonymous said...

ah! şu an her şey integral çalışmaktan daha iyi geliyor!
burddayımm:
http://mukemmelsizlikabidesi.blogspot.com/

Kız kıza toplandık said...

hahah beter böcek..an itibari ile integral, dif denklem, sureklilik türev,logaritma, parabol, herşeyi çalışmaya razıyım. inan bana çok şanslısın. tadını çıkar.bir 10 yıl önceye dönmek için nelerimi vermezdim ama çok geç :(

NzN said...

hadi etrafta araba falan filan yok daaaa sosyalleşecek birileri de mi yok??
doğa olsun, çayır-çimen olsun diye konuşuyorduk bugünlerde ama bunu da okuyunca pek canım çekmedi yahu :)
bak ferahfeza ne güzel demiş. korku filmlerine falan bulaşma sakın ha :)

Kız kıza toplandık said...

Nzn, sosyallesecek arkadaslarim var ama onlar hepsi isten. hafta sonlari ve bazen aksam ustuleri bulusabiliyorum...etrafta komsum hic yok. cok istemiyorum da acikcasi:) komsulugum iyi degildir benim :)) insan alisiyor bir sure sonra. tavsiye ederim.