Sunday, November 06, 2011

Gunun anlam ve onemi: Yasasin 5 taksit


Herkesin oyle miydi bilmiyorum. Ama benim cok kalabalik bir ailem oldugu icin cocuklugumda cok guzel bayramlar yasadim. Tum bayramlar cok heyecanliydi ve cok ozeldi. "Hala daha oyle..." demeyi cok isterdim. Ictenlikle soyluyorum bunu.

Bu sabah annemle telefonda bayramlasirken gene bunu konustuk...Ailedeki kayiplarimizi, en az 15-20 kisilik aile sofralarinin bir daha acilmamak uzere nasil kapandigini, iki farkli aileden 2'ser kisinin bile biraraya gelemediginden sikayet ettik birbirimize.

Simdi ben aslinda bunu soylemekten cok utanc duyuyorum ama simdiki bayramlarda beni heyecanlandiran teksey X kredi kartimin yurtdisi alisverislerine 5 ay taksit yapmasi. Her bayram sabahi, bazen iste, bazen evde, aileme telefon acmadan, ilk isim "Bu bayram da kredi kartina yurtdisi taksidi yapacaklar mi acaba?" diye maillerimi kontrol etmek. Sonra da anneme telefon acip "Bana bu bayram ne hediyesi almak istersin bakalim?" geyigi yapmak.

Gulusuyoruz, sakalasiyoruz belki ama bu durumu ironik ve uzucu buluyoruz.

Amacim "Nerde o eski bayramlar..." geyigi yapmak degil...Ama nerden nereye geldigimin, olayin psikolojik, sosyolojik, hatta ekonomik olarak farkindayim. Belki burda bunun icin gunah cikariyorum. Bilemiyorum. Hakkinda dusunmek ve uzulmek de istemiyorum.

Internette biraz alisveris sayfalarinda gezinmeliyim(!). Az da degil yani...5 taksit(!)

Evet, size de iyi bayramlar...

Ne alsam acaba?

2 comments:

themonk said...

Sana da iyi bayramlar :))

yasemen k. said...

iyi bayramlarr (: