Wednesday, January 11, 2012

Yapilmamasi gereken seyleri yapmanin dayanilmaz cekiciligi


Bu Kizilay yardim kutusunu Forum'da gordum. Ilk bakista uzerindeki kirmizi ile yazilmis yaziyi ve govdesine bantlanmis beyaz kagidi gormedigimden, "Yoksa alisveris fisleri icin bir recycle kutusu mu?" diye aklimdan gecirdim. Sonra yazilanlari gorunce guldum ama dusunmeden de edemedim: Neden boyle bir milletiz biz? Ciddi ciddi soruyorum. Ironi filan yapmaya calismiyorum. Cunku anlamakta sahiden de cok gucluk cekiyorum. Bir bilen varsa bana da anlatsin ne olur...Ben bunu sadece baslikta da belirttigim gibi 'yapilmamasi gereken seyleri yapmanin dayanilmaz hazzi' olarak goruyorum.


5 comments:

Anonymous said...

Ayıyız çünkü. Senin sorduğun bu soruyu ben de o kadar çok düşünüyorum ve bu gibi olaylara o kadar çok sinirleniyorum ki.

mor said...

Çünkü eğitimsiz,kültürsüz ve öküzüz.Utanıyorum bazen bu ülkenin insanı olmaktan.

Kız kıza toplandık said...

Müge ben herseye ragmen iyimser olmaya calisiyorum. Insanlar Kizilay'a tepki gosteriyorlar diye dusunuyorum.Aklimda da iki deney var.

1-Mesela bu kutunun yaninda LÖSEV veya CEV bir kutu koysa ayni sey mi olur? Bunu cok merak ediyorum. Sonucta insanlarin elinde bir fis olacak ve acaba o fisi hangi kutuya atacaklar?

2-Birde ben Kizilay olsam, gider bagis kutusunun yanina seffaf bir fis kutusu daha yapmak isterim. Bakalim ayni durum onda da olacak mi?Ki bu durumda eger fisler hala para kutusuna atiliyorsa demekki bu kuruma yapilan bir tepkidir.

Mor, ozellikle egitimsiz ve kultursuzluk kisimlarina cok katiliyorum. (hatta sanirim okuzluge bile katiliyorum:)). Bu gisidimde Tr'e uzunca yillar geri donmeyecegimi anladim.

severim deliyi said...

umursmaz ve özensiz bir toplumuz çünkü..

Kız kıza toplandık said...

Severim deliyi...Ah hemde ne ozensizlik, ne umursamazlik. Sadece Kizilay kutusu degil beni dusunduren.

O milletin bayildigi benimse artik nefret ettigim Izmir'in her sokagi kazilmis. 2 cift ayakkabi topugunu cirt diye mahvettim o sokaklarda. Ne ozensizlik, ne plansizlik...

Sanki dag basi. Elektrik kesilir, su kesilir. Hadi kizilay kutusuna egitimsizler fislerini atti diyelim, yollarida egitimsizler mi acti ve o sekilde birakti...Dusundukce bile sinir oluyorum.