Wednesday, March 21, 2012

Prosecco feat. Lemon Sorbet




Favori tariflerini neden topluca Obur Sincap adli blogunda yayinlamamasina anlam veremedigim Müge Worcestershire'in, Limon Sorbeli Margarita tarifini okuyunca, bende 2011 yazimin favori ickisi olan, yapimi cok kolay, modifikasyona acik limon sorbeli prosecco tarifimi yayinlamak istedim.

Fotografi gecen yaz Mövenpick Cafe'de cekmistim. Mövenpick Cafe'nin dünya üzerindeki menulerinin ayni olup olmadigi hakkinda hicbir fikrim yok ancak ickinin tarifi cok kolay,
denemek icin cafe aramaya gerek yok. Evde 3 dakikada hazirlanabilir, ferahlatici bir yaz ickisi.

Bu ickiyi elimdeki malzemelere gore farkli sekillerde denedim.

Eger elinizde extra dry prosecco varsa, o zaman bir bardak proseccoya bir top limon sorbe koyup direk servis yapiyoruz. Yok, eger dry prosecco varsa ve benim gibi tatli ickileri seviyorsaniz, o zaman tarifi dry prosecco+seker(artik kim ne kadar isterse)+limon sorbe olarak degistirebilirsiniz.
Ickinin yaninda tatli birseyler ikram edecekseniz o zaman ben size dry prosecco+limonlu sorbe kombinasyonunu sekersiz olarak oneririm.

Gelelim bunu nasil servis yapmamiz gerektigine...

Yukaridaki gorselde, prosecco icindeki limon sorbenin durusunu sevmediyseniz (ben ilk gordugumde o uzun kasigi sarap bardaginin icine mi sokayim, yoksa sorbeyi pipetle icimemi cekeyim karar veremedigim icin kucuk capli bir gulme krizi yasamistik) size onerim; tarifi duz, ayaksiz ve makul uzunlukta bir bardakta servis yapmaniz.
Diger turlu insan kendisini leylege aksam yemegine davetliymis gibi hissedebiliyor.

Ben bu tariflerin yaninda stroopwafle yemegi cok seviyordum. Zaten resimde gordugunuz uzere, bana da o gece dondurma wafflelarinin kirintilarindan getirmislerdi. Ama ben stroopwafle'li tek gecerim ;)


Havalar isinsa da yapip, icsek...

8 comments:

Gulcin said...

bu noktada limonlu sorbe markasi rica edebilir miyim acaba hani avrupada olanlarindan :)

Kız kıza toplandık said...

Gulcin ben Miss Muge'nin tarif ettigi gibi limon sorbeyi kendim hazirlamiyorum. Hazir aliyorum. Rewe Bio Sorbet Zitrone yi tavsiye ederim. Ama Hollanda'da var mi bilemiyorum?

Venüsün Dünyası said...

Ohh mis denemek gerek:)

http://amareteipsum.blogspot.com/

Kız kıza toplandık said...

Venusun dunyasi: cok guzel gercekten. Birde ne kokteyl gibi, ne de gercek anlamda alkollu icki gibi. Sanki boyle serinletici bir mesrubat havasinda. Kosudan- spordan sonra tadi da ayri bir guzel geliyor :)))

Anonymous said...

Bu postu şimdi gördüm. :)
Dün akşam, "Ben neden bütün bunları öteki tarafa yazmıyorum yav?" diye düşünüp Obur Sincap'ı biraz kurcalamıştım. İstediğim şablonu oturtamıyorum, derdim o. Diğer iki siteyle aynı gözüksün istiyorum. Teknolojik bir insan olmadığım için de beceremiyorum. Resmen hasbelkader iki blog açmışım yani. Yakınlarda bir şekil yapabilirim. Bu tarifi de Mügemmell'le kesin deneriz biz. :)

Kız kıza toplandık said...

Muge, soyle de yapabilirsin,obur sincabin sablonunu diger ikisine uyduramadiysan, o zaman sende iki blogun sablonunu obur sincaba gore ayarlayabilirsin. O da bir secenek degil mi?:))

size simdiden afiyet olsun, icerken beni hatirlayin :)))

Anonymous said...

Stroopwafel candir, Prosecco ve dondurma hayattir hayat!! Vallahi ders calisirken canim cekti, bir kosu malzemeleri alip aksama senin blogun esliginde keyif yapasim var! Evet evet mutlaka olacak bu. Ne iyi ettinde paylastin:)

PS> Annenin Givenchy leri giyme firsatin oldumu?

Kız kıza toplandık said...

Serap, afiyet seker olsun!
Icerken sende beni hatirlarsin. Annemin ganimetlerini daha giyemedim maalesef. Burasi cok soguk yaw. Kis geri geldi :(