Friday, May 11, 2012

Gercekmis bu...




Ben bu corabi gecen sene bir bankacinin uzerinde gordugumde, boyle bir sacmaligin gercekten var olabilecegi aklima gelmediginden 'Kadina bak yaa, peep toe giyecegim diye corabi yirtmis. Deli mi ne?' diye dusunmustum. Hatta corabi nasil kesmis ki, corap yirtilmamis diye hakkinda en az on dakika dusundugumu, yanlis gordugumu sanip, bir sapik gibi gozlerimi kisarak kadinin ayaklarina defalarca zoomladigimi hatirliyorum. 


Internette bu urune bayilmis olanlari gorsemde, uzgunum ama hayatimda bu kadar zevksiz ve anlamsiz bir corap daha gormedim. 

Amac bacaklari soguktan koruyup, ayak parmaklarindaki ojeleri mi teshir etmek? Ayaklarin 1/3 u coraplardan ve ayakkabidan portlemisken, ayaklariniz ve bacaklariniz nasil sicak kalabilir? Belki ten rengi kabul edilebilir ama bunun siyahi veya renklisini giyip birde ustune ucu acik ayakkabi gecirmek nasil bir kafanin zevkidir?

Iste sevgili bankaci, bu corabi giymeden bir zahmet bunlari dusunseydin, daha az ilgi cekici olup neden sana oyle baktigimi anlayabilirdin.


11 comments:

Ceren said...

Bence bunların ten rengi yazlık olanları mantıklı. 7 denye ipincecik olanları var, çorap giyildiği belli belirsiz, sadece bacağı pürüzsüz, tek ren tonunda göstermesi için. Altına da yaz dolayısıyla açık ayakabı giyildiğinde burun ksımından da çorap olduğu belli olmasın diye bu şekilde yapıyorlar ama siyah olana ben de mana veremedim.

Kız kıza toplandık said...

Ceren, valla fikrimi degistirmem icin once gormem lazim :p :p

Bankacinin ki de inceydi ama gene de belli oluyordu.

Anonymous said...

Çorap konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Lakin Ceren'e katılıyorum. Gün gelir lazım olur diye bende de var bunlardan. Çekmecede açılmamış bir Penti paket duruyor. Ama siyahını giymem, o ayrı.

New York Turca said...

Ten rengini bende mantikli buldum ama yazin her halukarda corap giymem bu belki cok sicak olmayan donemlerde burnu acik ayakkabilar icin tercih edilebilir ki o ayakkabilarla parmakli corap giyenler var su urunu ayila bayila kullansin onlar (cumle bitmedi farkinda misin sende :) )

Kız kıza toplandık said...

Muge, senin ayaklarin cok usuyordu hatirladigim kadariyla :) Peep toe giyip altina bunlari giysen gene usur ayaklarin, gel sen o paketi hic acma :p :p

NY Turca, peki ya soket corapla sandalet, peep toe giyenlere ne demek gerek?? Ayakkabilarini acip coraplarini cikarasim geliyor :))

Anonymous said...

Ya şimdi hafif esintili günlerde, elbisenin altına falan çorap giymek istiyorum. Sonra mecburen açık ayakkabı giyiyorum. Ancak açık ayakkabıyla külotlu çorap ol-mu-yor. Bu nedenle üretilmiş sanırım bu çoraplar. Gerçi ten rengi harici diğer renkler fazla gereksiz. Ayak parmakları şipidak çıkar ayakkabının içinden, ama ayağın siyah???! Ten rengine bir bakayım ama, güzel fikir verdi bana bu post. :)

Kız kıza toplandık said...

Tuturella,

sahsi gorusum, bankacilar genelde giyim kusama ve giyimdeki bu tarz yeniliklere cok merakli oluyorlar... Teyzemin kizi bankaci. Sabah 05:30da kalkar, 8 gibi evden ancak cikar. O sabahin korunde giydigi topuklular ve yuzundeki makyajla ben roof bar partiye gidebilirim...Cok ozenir. sanirim pekcok bankaci da onun gibi.

Adsiz,

Haha..Oysa pekcok okuyucumun bu corabi begenmeyecegini dusundum. Yalniz oyle yorumlar aldim ki, coraba icten ice sempati beslemeye basladim sanirim :p :p

Müge Hestbaek said...

KKT;
Siyahı korkunç tabii de açık ten rengi olan hayat kurtarıcı bir şey. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Bazı durumlarda çıplak bacak çok sakil durabiliyor ve o elbisenin altına da peeptoedan başka ayakkabı uymayabiliyor. Benim için bu çorap bacak spreyi kullanma gereksinimini ortadan kaldıran bir şey. O yüzden hoş. Ancak kesinlikle ten rengine en uygunu seçilmeli. Koyu tenli birinin açık, açık tenli birinin koyu renk alması facia bir görüntü. Sanıyorum ki, senin gördüğün öyle bir örnekti.

Kız kıza toplandık said...

Mugemmell,

Eger dikkat cekmiyorsa ve gercekten corap oldugunu anlaayacaksam bir sans daha veriyorum o zaman :))

Unknown said...

ben her zaman açık topuklu ayakkabıyla ince külotlu çorap giyiyorum ve çokda güzel oluyor.Siyah , ten , vizon , sahra.Ama tabi çorabım herzaman süperince oluyor ve parmaklarda kırmızı oje oluyor.Kırmızı oje ve çok ince siyah çorap uyumu gerçektende çok hoş duruyor.Önü açık çorap zevksiz ve matıksız bana göre

Kız kıza toplandık said...

Valla Dilara,

Daha bugun 11 derecede yagmurda acik sandalet giydim. Kendimle nasil ovundum anlatamam. Almanya soguga olan direncimi arttirdi artik :)))

Sanirim ne corapla sandalet giymeye nede bu gibi urunlere ihtiyacim kalmadi :)))

Sen seviyorsan mesele yok! Herkes istedigini sevdigini giysin mutlu olsun!