Friday, August 03, 2012

Calimero

Pazartesiden, persembeye toplamda 46 saat calisinca, tum cumayi, temel ihtiyaclarimi karsilamak disinda elimi bile kaldirmadan, koltukta yatip cizgi film izleyerek gecirdim. 

Bir de aklima su geldi. 89 yilinda TRT'de cumartesileri 8:00 da yayinlanan masal filmleri olurdu. Mesela Rapunzel vb. masallar gercek oyuncular tarafindan canlandirilirdi. O masal filmi serilerinden benim en sevdigim "Three Little Pigs"di . Yapimcilari kimdi, nerden bulunur en ufak bir fikrim yok. Anneme hatirlayip hatirlamadigini sordum, "Biz o vakitte hep uyuyor olurduk, sabahin korunde soguk salonda TV'yi acip izleyen sendin." dedi. Dedigine cok katilmiyorum cunku kiz kardesimi emzirmek icin o da hep ayakta olurdu. 





Meshur repligi ile ("Haksizlik bu oyle degil mi?") Calimero'nun da kalbimde yeri bir baskadir. Hadi izleyelim...

8 comments:

Anonymous said...

Ah inanamıyorum, ben de senelerdir o filmleri kendi başıma sayıklarım da hatırlayan, bilen kimse çıkmaz. Şimdi nasıl sevindim sen onlardan bahsedince. Neredeyse artık ben uyduruyorum herhalde diye düşünecektim.
Benim de onlardan bahsettiğim bir-iki yazım var.

Kız kıza toplandık said...

Ya o filmler yuzunden ben bir ara cilek yemeyi reddetmistim.

Masallardan birinde hamile ve evde cilek aseren karisi icin cadinin bahcesinden cilek calan adamin oykusu vardi. (masalin orjinal adini unuttum)

Adamin bahceden caldigi cilekler o kadar muhtesemdi ki (ki belki plastik filandi hatirlamiyorum suan), keske bende o cileklerden yiyebilsem dedigimi, evdeki meyvelere bir sure pas vermedigimi hatirliyorum.

Nerde simdi o filmler...Gunumuzde varsa yoksa Pepe,Caillou...

Anonymous said...

Senin o bahsettiğin sahne benim çocukluğumda en sevdiğim, etkilendiğim resimlerden biri. (Ben bunu filmden değil, kitaptan hatırlıyorum.) Masal da Rapunzel. Cadı, çocuğu ailesinden o şekilde alıyordu. Vay be. Birkaç ay önce rüyamda Müge'yle birlikte sahafa gidiyorduk. Buluyordum o kitapları, o resme bakıyordum galiba. Çok güzeldi.

Kız kıza toplandık said...

Cok sasirdim...Rapunzel'in basi sahiden de oyle mi basliyordu? Benim aklimda, babasi öldugu icin uvey annesi tarafindan kuleye kapatildigi kalmis.

Simdi aklima geldi, cizgi filmlerdeki turtalara, pizzalara da (ozellikle ninja turtles pizzasi) cok ozenirdim...

Anonymous said...

Sen beni çok fena gaza getiriyorsun. :) Nasıl mutlu oluyorum seninle bunları konuşunca. Red Kit'teki turtalar, Ninja Turtles'daki peyniri üstünden akan pizzalar... Çocuk kitaplarındaki resimlere, Heidi'nin büyükbabasıyla yediklerine falan ben de bayılırdım. Oburluğumun temelleri o zamanlarda atılmış belli ki. :)

Kız kıza toplandık said...

Hahaha..Saatlerce konusabilirim bu konuda:)) Ben chip n dale deki sogumasi icin pencerenin onune konulan ve ardindan basina bir is gelen turtalari kastetmistim:))

Soyle mini bir liste yapmam gerekirse:

1-Disney filmlerindeki potikareli piknik sepetlerinin icinden cikan club sandvichler (annem bana okul piknigi icin sadece pogaca ve kurabiye verirdi yaa...Tam bi travma, tam bi hayal kirikligi)

2-Gene chip n dale in yedikleri kabuklu fistik ve mese palamutlari (Bizim evde copleri dokuluyor diye kabuklu fistik alinmazdi, babam alsa bile oyle tv karsisinda degil yemek masasinda yemeliydik. Mese palamutunu ise hayatimda sadece 1 kez gorebildim sanirim.)

3-T-steakler, kocaman domuz butlari, uzerinde duman tuten butun tavuklar, hindiler

4- Partilerde(tom&jerry di sanirsam) kocaman kaplarda sunulan, icine kepce daldirilan punchlar...(o zaman punch ne demek bilmiyordum tabi)

5-Asterix'in kocaman tekerlek kasarlari

Tok evin ac kedisi olarak bunlari cok merak eder (ki daha bir ton var ama yazmaya utandim artik), neden bizde de yok filan diye hayiflanirdim.

Seni bilmem ama ben hep boyleydim boyle de gidiyorum. Artik o filmlerde sunulan yiyeceklere degil ama baska sahnelere ozenip o kafalarda yasayabilecegimin hayalini kurabiliyorum. Yolda tesadufen beyaz atli prensimle karsilasabilecegimi ya da birgun 35 odali bir sarayda yasayabilecegimin hayalini kurabiliyorum:)))

Ciiden said...

Yaaa benim aile icindeki adım bile Calimero'ydu hep boyle soylendiğim icin haha cok mutlu oldum suan, yıllarca bu nickname'i kullanmıstım internet deryasında. Aynı ben:))

Kız kıza toplandık said...

Tutucum,bende bayilirim Calimero'ya :)

Ciiden, benim cocukluk adim Speedy Gonzales'ti. Annem bana oyle derdi. Neden bilmiyorum, heralde onu da cok sevdigimden :)))

Hahaha!!!The Fastest Mouse in all Mexico!!!