Tuesday, July 23, 2013

Aylin Kotil ve iyice sapitan medya

Sabah saat 2 de Hurriyet'te haber okurken Aylin Kotil'in Turkiye'deki %10 barajin dusmesini protesto etmek amaciyla Istanbul'dan Ankara'ya kadar yurudugunu okudum. Dikkatle fotograflari incelerken Asagidaki fotografta Aylin Kotil'in giydigi tshirtunun uzerinde 'Mustafa Sari' yazdigini gordum. Sabah saat 2 oldugu icin gozlerimi ovusturup 'Ne alaka yaw' diyerek resme bir daha baktim ama yanlis gormedigimi anladim. (Link icin tiklayin)


Boyle birsey yapilabilir mi? Bu dogru olabilir mi diye dusunurken 'Istanbuldan Ankara'ya yuruyen Aylin' yazan Mavi kutucuga tiklayinca da Ayse Arman'nin roportajina ulastim. Roportajda Aylin Kotil ustune basa basa  eski esi Mustafa Sarigul'le hicbir kontaginin kalmadigini soylemis.


Gercekten 'Mustafa Sari' thsirtunun bir anlami var da ben mi bilmiyorum? Haberlerden kacirdigim biri mi bu Mustafa Sari? Yoksa Hurriyet, Aylin Kotil'i eski kocasinin adinin bir kismini kullanarak onunla dalga gecip demoralize mi etmek istiyor.

Bence bu tshirtun hicbir olumlu aciklamasi yok, bariz bir sekilde photoshoplanmis. Ayni web sitesinde diger fotograflara baktigimda Tshirt'un uzerinde 'bu baraj dusecek' yaziyor.

Bir medya kurulusu, kendi cabalariyla eylem yapan bir kadini neden eski kocasiyla taciz eder? Bu haberi gorup diyebilecegim tek sey var: allah kimseyi medyanin eline dusurmesin...

Aylin Kotil'i  bu cesur davranisindan dolayi tebrik ediyor, sag saglim basina birsey gelmeden evine donmesini diliyorum.




4 comments:

Gulcin said...

Kiz kiza toplandik, Aylin Kotil yuruyusu esnasinda pek cok boyle tsort giyiyor. Tsortlerin ustunde yazan isimler gezi Parki direnisi srasinda hayatini kaybedenler.Aylin Kotil her gun farkli bir tsort giyiyor, bazen Abdullah Comert, bazen Ali Ismail Korkmaz, bazen baraj dussun seklinde. Mustafa Sari da Adanada kopruden duserek hayatini kaybeden polis. Sevgiler

Kız kıza toplandık said...

soyledigin cok iyi oldu gulcin...pek utanip yazimi geri cekiyorum.

Gulcin said...

estafurullah ne utanmasi. Aynen senin gibi geceleri uyanip kendimi haberlere bakarken buluyorum kafalarimiz allak bullak hepimizin. Sevgiler buralardan

Kız kıza toplandık said...

daha cok uyku sart :)