Monday, June 18, 2012

Neutrogena Anti-Mitesser SOS Reinigungs Kur



Halim olsa size son 1,5 senedir yüzümdeki akne problemi icin neler yaptigimi teker teker anlatmak isterdim. Ancak, bunu yapmaya maalesef ki dermanim kalmadi. Bu durum psikolojimi o kadar cok etkiledi ve konu hakkinda merakli cevreme o kadar cok cevap verdim ki, birde burada yazacak enerjiyi kendimde bulamiyorum. 

Son 9 gundur, yukarida resimde gorudugunuz Neutrogena'ya ait 3'u bir arada SOS temizleme kurunu kullaniyorum. Urun hem peeling, hem yikama jeli hem de maske olarak kullaniliyor. Markette tesaduf eseri gorup 'Hadi bunu da deneyelim, bakalim ne olacak' diye sepete attim, iyi ki de atmisim.Kizarikliklarim ciddi anlamda azalmaya, yuzumun iltihapli hali yavasca ortadan kalkmaya basladi. Ama asil en onemlisi son bir haftadir cildimde yeni bir iltihaplanma veya komedon olusumu gozlemlemedim  (sunu belirtmekte fayda goruyorum, kremin vaadettigi sey komedonsuz ve iltihapsiz bir cilt). 

Son dokuz gundur krem disinda da ne bir nemlendirici, ne bir serum hicbirsey kullanmiyorum. Krem cildi kurutmuyor, irite etmiyor. Kremi kullandigimin ucuncu gununde iyilesme farkettigim icin ayni seriden bir de tonik edindim. Sonuc olarak iki urunden de son bir haftada cok memnun kaldigimi soyleyebilirim. 

Ancak 1,5 senedir, hicbir tedavinin toparlayamadigi cildimin  bu kremin ustunde yazildigi gibi 7 gunde adam olmasini beklemek sacmalik olurdu. O bakimdan ben bu kure, biraz daha zaman verdim. Aldigim kremi sonuna kadar kullanip gercekten etki edip etmedigini anlamak istiyorum. Kimbilir, belki temmuzun ilk haftasindaki doktor randevumu iptal edecek kivama bile gelirim. Bakalim gorucez. Birkac hafta sonra comment kisminda cildimle ilgili update yazacagim. Bu da benim, 30'lu yaslarinda, 18'lik ergen tazeligi tasiyan tum bay ve bayanlara hizmetim olsun!

6 comments:

New York Turca said...

Bende uni. Hazirlik doneminde yasadim bu sorunu ve o insanlarin aaa yuzune ne oldu demesi yok mu hirrrr demek istiyorum o zaman diyememisim ama simdi affetmezdim!
Hic bi zaman da purussuz bi cildim olmadi ama senin bahsettigin iltihapli akne sanirim o boyutu bilemiyorum bu aralar ufak tefek cikiyorlar gene aklimda olsun bu urun hatta benimde iyi bi peeling arayisim var bu aralar bu cozum olur mu acaba?

Kız kıza toplandık said...

NYT,

bir dene derim...Ben Amerikadayken bir Neutrogena'nin yesil bir jelini kullanmistim. Ondanda cok memnun kalmistim.

http://www.google.de/imgres?q=neutrogena+acne&um=1&hl=de&client=safari&rls=en&biw=1282&bih=584&tbm=isch&tbnid=mXxKh8dkWWVM-M:&imgrefurl=http://www.beautymeetsblog.com/best-products-to-beat-acne/&docid=0M7cnyFN2zf3KM&imgurl=http://www.beautymeetsblog.com/wp-content/uploads/2012/04/070501153666.jpg&w=500&h=500&ei=j4HnT9jZK8LdsgaptvmeAQ&zoom=1&iact=rc&dur=406&sig=100279022850804115323&page=2&tbnh=126&tbnw=120&start=24&ndsp=32&ved=1t:429,r:8,s:24,i:171&tx=70&ty=72


ama o zamanlar cildimin hicbirseyi yoktu...

Anonymous said...

Bende Neutrogenanin yuzyikama yelini kullaniyorum cok memnunum:)

Kız kıza toplandık said...

Neutrogena epey iyimis gercekten..Bakalım su krem bir bitsin, buraya detaylı bir comment yazıcam.Mucx Serap!

Anonymous said...

Sonuc var mı merak ettim:)

Kız kıza toplandık said...

Adsiz Merhaba,

Evet sonuc var. Bu maskeyi cok sevdim ve kullaniyorum. Hala bitmedi ama cildim cok cok iyilesti. Yeni sivilce kesinlikle cikmadi ve suan eskilerinin izlerini gecirmekle ugrasiyorum.

Birde, maalesef ben hergun yuzumu kapatmak icin makyaj bazi kulanmak zorundayim. Onu da Guerlain den Mac'e degistirdim. Arada bir 'acaba makjaj bazi mi yapiyordu o sivilceleri?' diye aklima geliyor. Simdi cildim cok kuru, komedon olusumu sifir.

Maskeyi kesinlikle tavsiye ediyorum. Hatta 1-2 haftaya cok memnun kaldigim makyaj bazi ile ilgili bir post yapicam.