Thursday, June 07, 2012

Japonya ve Madonna'nin Istanbul Bogazi'ni gol sanma sorunsali

Valla, ben de okudugum gazetenin yalancisiyim. Madonna Turkiye'ye gelmis, Bogaz'da yemege gitmis. Gittigi yerin sef garsonuna Istanbul Bogazi'ni gosterip burasi yapay gol mu diye sormus.


Birincisi, restaurantin sefi cok saf davranmis. Ben sef garson yerinde olsam, gulumseyerek 'Evet Madonna, Istanbul komple yapay gol uzerinde oturuyor.' diye cevap verip onu sasirtirdim. Bunun  uzerine Madonna bir roportaj sirasinda  etkilendigi sehirleri sayarken veya arkadaslari arasinda 'Biliyor musunuz Istanbul'un cevresindeki tum o su birikintisi yapaymis, cok etkilendim!' muhabbeti yaparken bir guzel rezil olurdu. Boylelikle dogru bildigini sandigi pekcok seyin aslinda yanlis olabilecegini aklina getirir, yanlis yapmaktan cekinir, olcup bicip 2 defa dusunup oyle konusurdu. Kendi capimda Madonna'yi bilgisizligi yuzunden dolayli yolla cezalandirmis olurdum. 

Aslinda Madonna'ya cok fazla da yuklenmek istemiyorum cunku sef garsonun Ingilizce durumu nedir, Madonna'nin  ne sordugunu gercekten anlamis midir bunu pek bilmiyoruz. Belki de olay abartidan veya yalnis anlasilmadan ibarettir, kim bilir? Ayrica ulkemizde asagidaki videodaki gibi insanlar mevcutken, yuksek tirajli bir gazetenin veya katilimcilarini binlerce insanin olusturdugu sozluklerin Madonna'yi bu kadar elestirmesini de cok mantikli bulmuyorum. Sanki memleketteki herkes Macellan'in torunu ve dunya uzerindeki en kucuk noktayi bile biliyor da kalkip Madonna'ya cemkiriyoruz. Kanit mi istiyorsunuz? Alin size kanit:


'Nerden baksan 20 saat ceker.' diyor biri. Guleyim mi, uzulup utanayim mi sasirdim....

4 comments:

Ceren said...

Sonradan değiştirdiler haberi, burası yapay ada mı diye sormuş Suada için.

Kız kıza toplandık said...

Iyi bari, Allah'tan cok yuklenmedim Madonna'ya :)) Ama asagidaki video icin ne diyorsun?Bak onlar gercek :(

Ceren said...

Evet izlemiştim :( Habertürk TV/radyo'da Pakize Suda soruyor bölümü var, orada da aynen bunlar yaşanıyor.

Kız kıza toplandık said...

Onu hic duymamistim, hemen youtube'dan bulayim...