Monday, June 21, 2010

Bal arilari ve Haagen Dazs

Haagen Dazs' i bilmeyen var mi tam kestiremiyorum ancak onu bilipte cesitlerini sevmeyen birine simdiye kadar hic rastlamadim. Dondurma delisi biri olarak yesil cay, romlu kuru uzumlu ve Baileys aromali benim en sevdiklerimden sadece birkaci. Diyet zamanlari ve cok sicak yaz gunleri icin ise limonlu sorbesi vazgecilmezim. Dukkanlarinda satilan wafellardan cikolata-dondurma fondulerden bahsetmiyorum bile.

Almanya'da hic rastlamadim ancak Amerika'da ki Haagen Dazs kagit kutulari uzerinde, bu firmadan dondurma aldigimizda bal arilarinin sayisinin artmasina destek oldugumuz ve sayica azalan bal arilarinin geri donmesine katkida bulundugumuz soylenmis. Kutu uzerinde verilen linke tiklandiginda, ister bal arilari uzerinde arastirma yapan iki Amerikan enstitusune bagista bulunabileceginiz, isterseniz kucuk ve ari dostu bir bahce yaratarak bal arilarinin sayisini arttirabilecegimiz vurgulanmis. Arilarin sayisini azaldigi yer Amerika olsada Turkiye'de de ari dostu bahceler yaratmanin bitkilerin uremesi icin onemli oldugundan linke bir goz atmakta fayda goruyorum ve sizinle paylasiyorum.

Amerika'da 2009 yilinda ari kovanlarinda, ari miktarinin %50lik dususu tarim urunlerini etkiledigi icin boyle bir yola basvuran Haagen Dazs'i duyarliligindan dolayi tebrik etmek lazim. Dondurma yemek icin bahane arayan ben suaralar ondan baska markaya elimi surmeyecegim ve bunu hatta bunu seve seve yapacagim!!!


2 comments:

Makyajlı Kız said...

bayılıyorum bu dondurmalara,kim sevmez ki hakikaten! arılar mübarek hayvanlar Kur'an da bile geçiyor sayılarını arttırmak lazım bal muhteşem bir şey;)teşekkürler haber için.

Kız kıza toplandık said...

Makyajli kiz, bal olayinda da haklisin. Cikolata yerine bal yemeye calisiyorum mesela. Birincisi dogal seker, ikincisi bir kasigi bir paket cikolata yeme istegini kesmeye yetiyor. Ayrica cilde suruldugundede acayip bir nemlendirme yetenigine sahip.