Wednesday, June 16, 2010

Diamant ve ayriligin kokusu


Kendisi Japon ancak Iskocya'da 23 yil gecirmis cilgin bir ev arkadasim vardi bir zamanlar. Cok ilginc bir kizdi. Tepeden tirnaga cok orjinal ve cok disiydi. Hayata bakisi ise, 12 yasinda ailesinin basindan attigi biri olarak cok marjinaldi benim icin. Neyse... Iste ne zaman bu kizin odasina girsem mutlaka enterasan birsey bulurdum kendime. Ya bir yemek tarifi, ya enterasan bir oyuncak, bir muzik cd'si, belki bir fotograf...Bazen ilginc, lokal markalari kesfederdim karistirmama izin verdigi raflarinda.

Iste bu onlardan sadece bir tanesi. Fragonard Fransa'ya ozgu, kokeni 1900'lerin basina dayanan lokal bir parfum markasi. Sonra ne zaman Paris's gitsem ilk girdigim dukkanlardan biri oldu hep. Her deneyisimde baska bir kokusunu sevdim. Kimi kokularini diger meshur kokulara benzetsemde, her seferinde elimi bir suru esantiyonla dolduran magaza gorevlileri sayesinde cok kolay tavlandim ve tekrar alisverise gittim. Magazalarindaki havlulara, islenmis bezlerede cok hayran kaldim belki ama parfum manyagi bir insan olarak onlari cokta matah bulmadim.

Dahasi Fragonard'la duygusal bir baga sahip oldum hep. Diamant adli parfumu ile gecmis ve bitmis bir hikayem oldu. Erkek arkadasimin cok sevecegini, tenimde begenecegini dusunerek St. Germain magazasindan aldigim bu parfumu surdugum ilk gece, onun benden ayrilmak istedigini ogrenmistim. Ayrilmamizdan, bir sure sonra ne zaman bu kokuyu sursem, gozlerim dolu dolu olurdu. Durum boyle olunca bu parfumu sevmekle kalmayip, kendisi ayni zamanda benim hayatimin bir donemini, o donemdeki melankoliyi yansitir...Arada onu surundugum zaman gecmise bir yolculuk yapip tebessumle o kasvetli haziran ayini anarim.

Simdi oturmus internette hafta sonu plani yaparken, birden karsima bu markanin Barney's de satildigini gormek beni cok sevindirdi. Kesin gidip, stand'ta ne var ne yok bakacagim ve yeni birseyler bulursam sizi haberdar edecegim. O zamana kadar Diamant, Marché aux fleurs, Bleu riviera, Cerisier en Fleurs un favorilerim oldugunu belirtmek isterim.

Mutlulugu, sevgiyi, ozlemi, huznu ve aslinda hayata dair herseyi hatirlatacak tum kokular sizinle beraber olsun...

Yanaklarinizdan opuldunuz!

3 comments:

NuNu said...

Kokularını bilemiyorum ama şişeleri bile o kadar cezbedici ki denemek çok isterdim.

Kız kıza toplandık said...

kesinlikle denemelisin nunucum...ben gercekten diamanti cok seviyorum. kimi parfumleri diger unlu parfumlerden arak oldugunu dusunsemde genede seviyorum cok..

NuNu said...

Sanırım internette araştırma yapmalıyım Türkiyede hiç bir yerde olacağını sanmıyorum.Çok teşekkürler.